Abelya (Abelia) - Kelebek çalısı


Abelya



Abelya (Abelia) - Kelebek çalısı


Abelya, Caprifoliaceae familyasına ait, çalı grubundan bir bitkidir. Dalları tüylü, yaprakları ılıman bölgelerde hep yeşil kalır, soğuk yerlerde ise kış geldiğinde dökülür. Temmuz ayının ortasından başlayarak dallarının ucunda 15-25 cm uzunluğunda, salkım biçiminde çiçekler açar. Kelebekler bu çiçekleri çok severler. Güneşli ya da yarı gölge yerlerde ve nemli, besin maddelerince zengin topraklarda iyi gelişir. Bahçeye gruplar halinde dikilebilir. Anavatanı Çin'dir. Bunlar genellikle yaprak döken, çalı ve kimi zaman da ağaççık formunda gelişen, en çok 6-7m boylanabilen, 15 dolayında türü olan bir dış mekan bitkisidir. Hanımeligiller familyasındandır. Yapraklarını dökmeyen herdem yeşil türleri de bulunur.

Abelya - kelebek çalısı


Beyaz, soluk pembe ya da leylak rengi çiçekleri vardır. Abelyalar, bahçelerde tekli veya gruplar halinde örnek ya da fon bitkisi olarak olarak kullanılır. Abelyalar bol güneşli ya da yarıgölge olan yerleri sever. Ancak sert rüzgarlardan korunmalıdır. Ilıman bölgelerin bitkisidir. Ülkemizin hemen hemen heryerinde yetişir.

Abelya - kelebek çalısı 3



Abelya - kelebek çalısı 4



Abelya - klebek çalısı 5


Tüm bahçe çiçekleri, saksı çiçekleri, balkon çiçekleri, çam ağacı, limon servi, leylandi, mazi, çit ve çalı bitkileri yetiştirilmektedir. Bahçe peyzaj, toptan çiçek, bahçe çiçekleri üreticiden, Bayındır daki seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarla toptan ve perakende satışlarımızla hizmetinizdeyiz.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar