Adi ardıç (Juniperus communis)


Ardıç


Ardıç (Juniperus)

Bodur ibrelilerin en önemlisidir. Arsızdır. Soğuğa Dayanıklı. Çorak bile olsa her türlü toprağa uyumlu bir bitkidir. Fazla almamak kaydıyla gölgeyede dayanıklıdır.


Adi ardıç (Juniperus communis)

servigiller (Cupressaceae) familyasından 15 m'ye değin boylanabilen, çoğu kez de çalı halinde olan ardıç türü. Kabuk kırmızımsı kahverengi, ince kâğıt gibi parçalara ayrılır ve dökülür.
İğne yapraklar 1,5 cm. uzunluğunda dipleri geniş, uçlara doğru daralmaktadır. Uçları sivri ve batıcıdır. Sürgünlere geniş bir açı ile üçlü çevrel olarak dizilmişlerdir. Üst yüzlerinde tek bir stoma çizgisi bulunur. Oysa bu sayı Juniperus oxycedrus'’ta iki adettir.
Çiçekler çoğunlukla iki evciklidir. 5-6 mm çapında üzümsü kozalak mavimsi siyah, 2-3 yılda olgunlaşır. İlk sene yeşil, ikinci yılda ise mavimsi siyah olur. Kozalak kısa saplı olup, 3 adet tohum içerir.

Ardıç



Ardıç



Ardıç

Tüm bahçe çiçekleri, saksı çiçekleri, balkon çiçekleri, çam ağacı, limon servi, leylandi, mazi, çit ve çalı bitkileri yetiştirilmektedir. Bahçe peyzaj, toptan çiçek, bahçe çiçekleri üreticiden, Bayındır daki seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarla toptan ve perakende satışlarımızla hizmetinizdeyiz.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilisiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar