LEYLAK ÇİÇEĞİ (Syringe vulgaris)


Leylak çiçeği


LEYLAK ÇİÇEĞİ (Syringe vulgaris)



Leylak
Syringe vulgaris

Leylak, zeytingiller (Oleaceae) familyasından, 20'ye yakın türü bulunan, bahçe ve parkların süslenmesinde çok kullanılan soğuklara oldukça dayanıklı ağaççıkların ortak adı.
3-4 metre boylanabilir. Avrupa ve Asya'da yetişen salkım biçiminde güzel kokulu çiçekler açan leylak cinsi üyeleri, bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilirler.


Leylak çiçeği 2


Yaprakları parlak yeşil renkte, kenarları düz ve kalp şeklindedir. Bir yıllık dalları üzerinde bulunan çiçekleri bahçe süslemesinde kullanıldığı gibi kesme çiçekçiliktede kullanılır. Çeşitli melezlemelerle yalınkat veya katmerli, beyaz, pembe, kırmızı, açık ve koyu mor, ebruli, krem renginde çiçekler açan pek çok türü elde edilmiştir.


Leylak çiçeği 3



Ülkemizin her bölgesinde kendiliğinden yabani olarak yetiştiği gibi, kültüre edilerekde yetiştirilir. 3-10 m. büyüklüğündedir. Baharın müjdecisi olarak bilinir. Baharda mor ve beyaz renkde, toplu ve salkım halinde çiçekler açar. Çiçeğini acı tadı vardır. Yaprakları oval ve uçları sivridir. Çok yıllık ağaçtır. Kendine has kokusu vardır.



Leylak çiçeği 4




Leylak çiçeği 5




Leylak çiçeği 6
Tüm bahçe çiçekleri, saksı çiçekleri, balkon çiçekleri, çam ağacı, limon servi, leylandi, mazi, çit ve çalı bitkileri yetiştirilmektedir. Bahçe peyzaj, toptan çiçek, bahçe çiçekleri üreticiden, Bayındır daki seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarla toptan ve perakende satışlarımızla hizmetinizdeyiz.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. elinize beyaz leylak fidanı blunur mu?saygılar

    YanıtlaSil
  2. lelak çeşitlerinin adları ve fiyatları belirtilmemiş beyaz leylağınız var mı

    YanıtlaSil