ZİNYA ÇİÇEĞİ ( Zinnia elegans )


Zinnia elegans

Zinya Çiçeği

Haziran-Eylül ayları arasında açan çiçekleri kırmızı,mor,beyaz,sarı renklerde,yalıtkan ve katmerlidir.Sürgünleri dikine büyür.30-100 cm. boylanır.Besince zengin topraklardan hoşlanır.Tohumla üretilir.Bahçelerde grup ya da bordür oluşturmada kullanılır.


GENEL ÖZELLİKLERİ

Zinnia yani kirli hanım çiçeği boylanabilen, renkli renkli çiçekler açabilen çok güzel bir bitki çeşididir. Aşırı bakıım istemez, sonbahara ve soğuklara da dayanıklı bir bitkidir. Yaz aylarından başlayarak sonbaharın ortalarına kadar çiçeklerini açarlar güzelce. İster bahçede yetiştiriciliğini yapabilir, isterseniz de evinizde vazonuzda yetiştiriciliğini yapabilirsiniz.

Zinnia çiçeği güneşli yerleri çok sever. Bol güneş alan yerlerde bulundurmalısınız ya da ekmelisiniz. En uygun sıcaklık aralığı ise 12 - 16 C derecedir.

Besin maddesi bakımından zengin, hafif killi, humuslu toprakları çok sever. Böyle topraklarda gelişimi ve çiçeklenmesi çok iyi olmaktadır. Ayrıca bitkinin toprağının da orta derecede nemli tutulması çok önemlidir.


Gece soğuna karşı hassasiyeti vardır bitkinin. Bitkiye yaz boyunca sık sık ve bolca su verilmesi gerekiyor.

Bitkinin üretimi tohumları vasıtası ile olur. Direk olarak tohumlar toprağa ekilebilir. Ayrıca tohumları kasalara ekip ordan da fideleri asıl yetiştirmek istediğiniz bir yere ekebilirsiniz.




Tüm bahçe çiçekleri, saksı çiçekleri, balkon çiçekleri, çam ağacı, limon servi, leylandi, mazi, çit ve çalı bitkileri yetiştirilmektedir. Bahçe peyzaj, toptan çiçek, bahçe çiçekleri üreticiden, Bayındır daki seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarla toptan ve perakende satışlarımızla hizmetinizdeyiz.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar