BODRUM PAPATYASI (Osteospermum ecklions)


Bodrum papatyası


Osteospermum ecklions

Bodrum papatyası

   Yer örtücü yayılıcı ve çok yıllık bir bitkidir.nisan ayından itibaren çiçeklenmeye başlar.aynı zamanda saksıda yetiştirmeye de uygundur.



Bodrum papatyası 2
Bodrum papatyası papatyagiller ailesinden olan bir bitkidir. Hem iç mekan hem de dış mekan bitkisi olarak yetiştirebilirsiniz. İlkbahardan başlayıp yaz aylarının sonlarına kadar çiçek açarlar. İri çiçekleri vardır. Genelde çiçekleri beyaz renklidir.

Adından da anlaşılacağı gibi akdeniz bölgesine has bir bitkidir. Ilıman iklimi daha çok sever. Bazı türlerinin rengi sarı da olabilir. Kokulu çiçekleri vardır.

Bodrum papatyası genelde geçirgen ve hafif karakterli topraklardan hoşlanır. Ağır topraklarda yetişmezler pek. Geçirgen ve havadar olması onlar için yeterlidir.

Evinizde ya da bahçenizde yetiştiriyorsanız daha çok güneş alan yerlerde bulundurmayı tercih edin. Bodrum papatyası aydınlık ve yarı gölge alanları çok sever. Daha çok aydınlık yerler tercih edilmelidir. Çok fazla yakıcı güneş ışıklarından koruyun yeterli. Gölge yerlerde bitki hem cılız kalır hem de çok fazla çiçek açmaz. Açsa da çok uzun yaşamaz.

Hassas bir bitkidir. Hava akımlarından ve rüzgardan çabuk etkilenir. Bahçenizde daha çok rüzgar almayan yerleri tercih edebilirsiniz. Eğer evde yetiştiriyorsanız hava akımlarından korumanız gerekecek.

Bodrum papatyası
Bodrum papatyasının üretimi tohumlarla olur. Her yıl bu tohumları maalesef ekmek zorundasınız. Bence her yıl ekilmeye değer bir bitkidir. Özellikle de bahçeleriniz için. Hem tohum ekimi de zor bir şey değildir. Kolaydır.

Tohumları mart ayında ılık bir ortamda saksıda çimlendirdikten sonra artık nerede yetiştirmek istiyorsanız oraya alabilirsiniz. Bu kadar basit. Ancak tohumlar ince olduğundan dolayı seyrek ekmeyi unutmayın.

Bir de sadece elinizle toprağa bastırın yeter. Üzerini sakın toprakla kapatmayın.





Tüm bahçe çiçekleri, saksı çiçekleri, balkon çiçekleri, çam ağacı, limon servi, leylandi, mazi, çit ve çalı bitkileri yetiştirilmektedir. Bahçe peyzaj, toptan çiçek, bahçe çiçekleri üreticiden, Bayındır daki seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarla toptan ve perakende satışlarımızla hizmetinizdeyiz.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar