PİTOS (PİTTOSPORUM)

pitos


PİTOS (PİTTOSPORUM)


Pitos bitkisi yaz, kış yeşil kalan bir çalı türüdür. Susuzluğa dayanıklıdır. Yetiştirmesi çok basittir çok emek istemez. Yaprakları parlak koyu yeşildir. Güneşli veya yarı gölgede rahatlıkla yaşayabilir. Budamayla istenilen formda tutulur. Üst kısımlarından alınınca yanlara doğru sürgün vermeye devam eder ve top şeklinde büyür. Çit bitkisi olarak yetiştirebilirsiniz. Sürekli yeşil kaldığı için bahçenizde çok hoş bir görüntü oluşur.


pitos 2



Pitos, Diğer pek çok bitki gibi bir kaç çeşidi bulunuyor (Latince adlarıyla Pittosporum Tobira Nana, Pittosporum heterophyllum, Pittosporum ralphii, Pittosporum undulatum vs). Genellikle farklı kesimlerle çeşitli şekiller verilip bahçe düzenlemesini güzelleştiren bir bitki olarak fazla büyümeyen cinsi tercih edilir. Bodur (Nana) denilen cinsi pittosporum tobira nana, -9 dereceye kadar dayanabilir ve kendi başına kalınca 150 cm kadar uzayabiliyor. Mayıstan itibaren 3 ay kadar güzel kokulu ve beyaz, krem, sarı çiçek açar. Bazı cinsleri budanıp kısaltılmazsa 250 cm kadar uzayabilir.

pitos 3


pitos 4


pitos 5


pitos 6

Tüm bahçe çiçekleri, saksı çiçekleri, balkon çiçekleri, çam ağacı, limon servi, leylandi, mazi, çit ve çalı bitkileri yetiştirilmektedir. Bahçe peyzaj, toptan çiçek, bahçe çiçekleri üreticiden, Bayındır daki seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarla toptan ve perakende satışlarımızla hizmetinizdeyiz.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilisiniz. 

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Pitos bitkileri bahçede bir yıl sonra başka bir köşeye aktarılabilir mi?

    YanıtlaSil
  2. Söylediğiniz mümkündür fakat titizlikle yapılması gerekir...

    YanıtlaSil