Abies,Göknar ( Köknar Ağacı )

Abies




Göknar

   İğne yaprakları 2-3 cm. uzunlukta, üst yüzü parlak koyu yeşil, alt yüzü ise çift stoma çizgilidir. Kozalakları 15-20 cm. uzunluktadır. Dekoratif bir ağaç olduğunda park ve bahçelerde grup veya soliter olarak kullanılır. Kirli havaya ve zehirli gazlara karşı duyarlıdır.






GÖKNAR AĞACININ FAYDALARI

  




Yüksek bölgelerde yetişen çamgiller familyasından olan köknar ağacı yapraklarında yüksek oranda C ve E vitamini bulundurur.

Kullanımı;

Kullanılacak bölgesi kesip alınarak şeker ile reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır ve günde 3-4 kez içilir. Halsizlik için birebirdir. Ayrıca kansızlığa çok iyi gelir. Solunum yolu enfeksiyonları ve nefes darlığına çaredir.
Mide ağrısı çekenlerin öncelikle başvurması gereken bir karışımdır.
Romatizmal ağrılar için kullanılabilir.
Doğal metabolizma hızlandırıcı olarak bilinir. İç salgı bezlerini en etkin biçimde çalıştırarak vücudun mekanizmasının kusursuz işlemesine yardımcı olur.
İdrar yollarınada iyi gelir. Mesane ağrısı ve taşların dökümünde kullanılır. İdrar yolu enfeksiyonlarını kısa sürede geçirir.

Morfolojik özellikleri

Yaz-kış yeşil, boylu orman ağaçlarıdır. Piramidal veya dar konik bir şekilde gelişme gösterir. Gövde genel olarak çatallanma göstermez, dallar gövdeye çevrel olarak dizilmiştir. Kozalakları yukarıya doğru dik olarak durur. Bu özelliği ile kozalakları aşağıya bakan ladinlerde ayrılır. Kökleri kuvvetli ve kazık köktür.

Ekolojik istekleri

Göknar türleri genellikle yarı gölge ortamlarda iyi gelişme gösterir. Nemli ve verimli orman topraklarını tercih ederler. Ancak nemli, kumlu, veya killi topraklarda da iyi gelişirler. Kireçli topraklardan hoşlanmazlar hava nisibi nemini yüksek, yaz aylarını yağışlı ve serin olmasını isterler.

Dağılımı

Kuzey yarımkürede mutedil (ılıman) iklim bölgelerinin, yüksek dağlık kesimlerinde ve Kuzey Afrika, Himalayalar ve Türkiye'de doğal olarak yetişir.


bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Selam. Köknar fidanı bayındırda ticari olarak sera da yetiştirilir mi.
    derbentler@gmail.com a yazarsan çok sevinirim...

    YanıtlaSil