Robinia pseudoacacia umbraculfera Akasya Ağacı

Robinia pseudoacacia "umbraculfera"

Top akasya
Mayıs-Haziran aylarında beyaz renkte çiçek açar.Yavaş büyür.Sığ ve yaygın kök sistemi gelişmiştir.Kuru-humuslu topraklarda yetişir.Kalem veya göz aşısı ile üretilir.Küçük aile ağacı olarak, soliter ya da grup halinde kullanılır.Kent iklimine dayanır.







Akasya Ağacı ve Akasya Çiçeğinin Faydaları
Akasya salkım ağacı ve az da olsa  Robinia pseudoacacia olarak bilinmektedir. Baklagiller ailesinde yer alan akasya daha çok görsel güzellik ve gölge ağacı olarak bilinir. Akasya ağacı küçük yapraklara sahip, dalları sarkık çiçekleri salkım gibi olan zaten bu yüzden de salkım ağacı olarak da bilinen aksaya ağacı 9-10 metre boylarında çiçeği olan bir ağaçtır. Güzel görüntüsün yanı sıra oldukça hoş kokusu ile de bilinen akasya ağacı bu yüzden birçok yere dikilmektedir. Parklarda, bahçelerde hatta yol kenarlarında görsel bir şölen yaratmak amacı ile dikildiği için çok sık rastlayabilirsiniz.
Akasyanın özellikleri sadece güzel görüntüsü ve hoş kokusu değildir. İnsan sağlığını da olumlu etkileyen özellikleri vardır.
 Akasya Çiçeğinin Faydaları: 
  • İshal kesici- kabız yapıcı özelliği vardır.
  • En büyük özelliği ise yorulan sinirlere karşıdır. Akasya çiçeği sinirsel yorgunluğu ve gerginliği yatıştırıcı,dinlendirici özelliğe sahiptir.
  • Akasya çiçeği, nefes darlığı olan kişilere oldukça faydalıdır. Nefes darlıklarında etkili bir doğal özümdür akasya çiçeği. Nefes darlığında etkili olan akasya çiçeği ayrıca astım rahatsızlığı olan kişilerinde şikayetlerini oldukça azaltmakta ve rahatlatmaktadır.
  • Göze çok faydalı doğal bir çözümdür Akasya çiçeği. Göze keskinlik vermekte ve göz yorgunluğuna iyi gelmektedir.
  • Soğuk algınlığına iyi gelmektedir.Akasya Çiçeğinin Kullanımı: Akasya ağacının yaprakları ve çiçekleri daima kurutularak kullanılır.
    Soğuk Algınlığı İçin Akasya Kullanımı  
    Kurutulmuş akasya yaprakları kaynatılıp ve sonrasında sıcak içildiğinde vücudu terletmekte ve soğuk algınlığına iyi gelmektedir.
    Zihinsel Ve Sinirsel Yorgunluk İçin Akasya Kullanımı
    Akasya çiçeği suda kaynatılarak çay haline getirildiğinde sakinlik veren ve zihinsel yorgunluğu giderici özelliğe sahiptir.
     Astım İçin Akasya Kullanımı
    Astım sorunu olan kişilere akasya çiçek ve yaprakları kaynatıp içine bal katıp birer çay bardağı içmeleri tavsiye edilmektedir.
       İshal- Kabızlık İçin Akasya Kullanımı
    Bir su bardağına 2-3 gram akasya çiçeği olmak üzere kaynatılır. Kaynadıktan sonra birer çay bardağı içilmesi iyi gelmektedir. Fakat kaynatıldıktan sonra soğuması için bekletilmesi tavsiye edilmektedir.



Tüm bahçe çiçekleri, saksı çiçekleri, balkon çiçekleri, çam ağacı, limon servi, leylandi, mazi, çit ve çalı bitkileri yetiştirilmektedir. Bahçe peyzaj, toptan çiçek, bahçe çiçekleri üreticiden, Bayındır daki seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarla toptan ve perakende satışlarımızla hizmetinizdeyiz.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar