Arap Yasemini ( Jasminum-sambac)


Arap yasemini



Arap Yasemin  ( Jasminum-sambac)


Anavatanı Hindistan, Çin, İran, Seylan, Kaşmir dir. Çiçeklenme zamanı Haziran - Eylül arası çiçek açar. Yıl boyunca çok aydınlık, havadar ve serin yer ister. Kışın 10 derecenin üstüne çıkmamalıdır. Yazın bol su ister bu dönemde iki hafta arayla sulama suyuna besin karıştırılması iyi sonuç verir.

Kışın suyu azaltılmalı toprağı hafif nemli tutulmalıdır. Gerekli görüldüğünde saksıları ilkbaharda çok amaçlı saksı toprağı kullanılarak değiştirilmelidir.Uç dallarından kesilerek ilkbaharda sıcak yastıklarda ve nemli ortamda köklendirilerek üretilir.

Dikkat edilmesi gereken husus, kışı fazla sıcak ortamda geçirirse yaprak bitlerine maruz kalabilir. Ve yine kışı sıcak ortamda geçirirse çiçeklenme olmaz bu nedenle böyle durumlarda havalandırılmalıdır.




yasemin çiçeği

Tüm bahçe çiçekleri, saksı çiçekleri, balkon çiçekleri, çam ağacı, limon servi, leylandi, mazi, çit ve çalı bitkileri yetiştirilmektedir. Bahçe peyzaj, toptan çiçek, bahçe çiçekleri üreticiden, Bayındır daki seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarla toptan ve perakende satışlarımızla hizmetinizdeyiz.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilisiniz. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar