SALKIM SÖĞÜT Salix Babylonica



Salix babylonica (Salkım söğüt)


Salkım söğüt, söğütgiller familyasından sarkık dallı söğüt türü. 15m. kadar boylanır. Sürgün ve dallar çok ince ve elastik olduğundan dik durmaz, aşağıya sarkar.




ÖZELLİKLERİ


Salkım söğüt özellikle büyük bahçeler için tercih edilen ihtişamlı bir söğüt türüdür. Bakımı ve yetiştiriciliği oldukça kolay olan bir ağaçtır. Salkım dallarının görünümünden dolayı salkım söğüt adını almıştır. Dalları aşağı doğru sarkarak çok güzel görünüm oluşturur. Zeytin yeşili yaprakları vardır. 15 cm kadar uzar bu yapraklar. Sonbaharda ise tamamen sarıya dönerek harika bir görüntü oluştururlar. Dallarını ve yapraklarının çok ince olmasından dolayı aşağı sarkmıştır.



Bakımı ve yetiştiriciliği kolay bir bitkidir. Su kenarlarında ve çimenliklerde kullanılır genelde. Suyu çok seven bir bitkidir. Bu yüzden sulak yerlerde yetiştiriciliğinin yapılması daha iyi olacaktır. Ya da sulamasını bolca yaparsanız istediğiniz bir yerde de yetiştiriciliğini yapabilirsiniz. Bol güneş ve aydınlık yerleri seven bir bitkidir. Boyları çok uzayabilir. Fidan dikiminden sonra düzenli olarak her yıl uç kısımları dikkatli bir şekilde budanırsa büyüdüğü zaman çok güzel görünüm elde edebilirsiniz.

Toprak isteği bakımından diğer bitkilere göre ters bir bitkidir. Killi ve kayalı toprakları sever. Toprağının geçirgen olmaması gerekir. Dediğim gibi diğer bitkilere oranla biraz istekleri ters olan bir bitkidir.


Bitkinin üretimi oldukça basittir. Kök sürgünü ya da çelik yöntemiyle kolaylıkla çoğaltılabilir. Hatta bahar ayında kırılan bir dalı ya da budadığınız bir dalını alarak direk toprağa dikip bolca sularsanız köklendiğini göreceksiniz. Bolca sulayın. Bitkinin dikiminden sonra güzel boylanabilmesi için ilk zamanlar destek çubuğu ile dik durmasını sağlayın. Böylece daha küçükken dallarının kırılmasını önleyebilirsiniz ve daha da büyümesine yardımcı olabilirsiniz. Çok hızlı büyür ve çabuk gelişir. Donlara ve soğuklara karşı dayanıklı bir bitki olmasından dolayı sık kullanılan bir bitkidir.


bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.


Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Denize yakın bahçemde yetişir mi acaba bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  2. Denize yakın bahçemde yetişir mi acaba bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, büyük saksılarda kaç yaşına ya da aşağı yukarı hangi boyutlara kadar yetiştirmek mümkündür?

    YanıtlaSil